Portál KIS

Anketa
Zaslouží si zemědělci daňovou úlevu v podobě tzv. zelené nafty, tak jako většina zemí v EU?
Hlasovalo 28346 lidí


Okres:
Iniciativa producentů
Jana Brázdilová, 27. září 2010
Iniciativa producentů
Největší tuzemští producenti potravin se spojili v Iniciativu producentů. Chtějí, aby stát bránil dovozu údajně nekvalitních potravin a naopak razantně podporoval odbyt domácí produkce. K iniciativě připojilo už 600 podniků s celkovým obratem přes sto miliard korun. Skupina své návrhy hodlá prosazovat prostřednictvím Agrární komory ČR.



Češi chtějí potraviny české, nejlépe regionální, jsou přesvědčeni o jejich kvalitě
Jana Brázdilová, 24. září 2010
Češi chtějí potraviny české, nejlépe regionální, jsou přesvědčeni o jejich kvalitě

Naprostá většina spotřebitelů v ČR chce nakupovat kvalitní místní potraviny, 86 procent dotazovaných vítá vznik značky Regionální potravina. Vyplynulo to z aktuálního průzkumu ministerstva zemědělství, do kterého se na agrosalonu Země živitelka zapojilo více než 1100 lidí.

 


Regionální potravina Zlínského kraje
Jana Brázdilová, 28. červenec 2010
Regionální potravina Zlínského kraje
Ministerstvo zemědělství ČR, Potravinářská komora ČR ve spolupráci s Okresní agrární komorou pro okres Zlín vyhlásili soutěž o „Regionální potravinu Zlínského kraje“.

Soutěž - Regionální potravina Zlínského kraje
Jana Brázdilová, 12. červenec 2010
Soutěž - Regionální potravina Zlínského kraje
Okresní agrární komora pro okres Zlín vyhlašuje soutěž o nejlepší regionální potravinářský výrobek Zlínského kraje

Jak vybrat to správné hovězí maso?
Jana Brázdilová, 12. červenec 2010
Jak vybrat to správné hovězí maso?
Několik praktických rad, které Vám pomohou vybrat a zakoupit to správné hovězí maso. Poradíme vám, jak si ověřit původ zakupeného masa, jak maso vybrat, jak zjistit jestli je maso z býka či krávy či jak se orientovat v číselných údajích na balíčku masa.

Unie přidá na propagaci
Jana Brázdilová, 7. červenec 2010
Unie přidá na propagaci

Marketingový výbor, který vznikl při Agrární komoře ČR, zaznamenal první úspěch. Evropská komise mu v minulém týdnu oznámila schválení tříletého projektu, pracovně nazvaného Bílé plus. Na propagaci mléka a mléčných výrobků se tak může čerpat devět milionů korun.


Olomoucké tvarůžky získaly chráněná označení Evropské unie
Jana Brázdilová, 7. červenec 2010
Olomoucké tvarůžky získaly chráněná označení Evropské unie

Na Stálém výboru pro zeměpisná označení a označení původu  projednán návrh nařízení Evropské komise o zapsání názvu “Olomoucké tvarůžky“ do Rejstříku chráněných označení původu a chráněných zeměpisných označení. Členské státy jednoznačně podpořily návrh Evropské komise na zápis českého označení.


Potraviny v ČR jsou páté nejlevnější v EU
Jana Brázdilová, 30. červen 2010
Potraviny v ČR jsou páté nejlevnější v EU
Ceny potravin a nealkoholických nápojů v Česku byly loni výrazně pod průměrem Evropské unie. Podle údajů Evropského statistického úřadu (Eurostat) představovaly 75 procent průměru EU, což je páté nejnižší číslo v rámci 27členného bloku.

Ekogala
Jana Brázdilová, 23. červen 2010
Ekogala
Ve dnech 18. – 20. června 2010 proběhl v Podkarpatském vojvodství ve městě Rzeszów, se kterým má Zlínský kraj uzavřenou dohodu o spolupráci, potravinářský veletrh Ekogala 2010.

Kvalita chleba se zlepšila
Jana Brázdilová, 28. květen 2010
Kvalita chleba se zlepšila
Na otázku, zda je kvalitní český chléb, mohou nejlépe odpovědět jeho konzumenti. Tou nejobjektivnější metodu hodnocení je v této souvislosti spotřebitelské šetření.